Skip navigation MENU

Kingston

Maak kennis met de swingende hoofdstad van Jamaica! Het kloppend hart van het rum-eiland is de hoofdstad Kingston, gelegen in het zuidoosten van het eiland. Tijdens een vakantie in Kingston, de bakermat van de reggae, maak je kennis met de kleurrijke cultuur van Jamaica. De prachtige, koloniale huizen, de frisgroene omgeving en de azuurblauwe baai maken je vakantie compleet. Deze belangrijke stad is het centrum van de politiek en economie, er heerst een internationale sfeer. Door de vele activiteiten zijn liefhebbers van culturele bezienswaardigheden, sport en strand hier op de juiste plek. Ontdek wat je niet mag missen tijdens je vakantie in Kingston!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

Veelbewogen verleden

Wie in het Kingston van vandaag de dag vakantie viert, zou niet denken dat enkele eeuwen geleden de stad werd gevormd door piraten, oorlogen en slavernij. Kingston is opgericht door piraten in de 17e eeuw als Port Royal, ook bekend uit de filmserie ‘Pirates of the Caraïben’. In die tijd hadden piraten, boekaniers en kapers hier vrij spel. Beroemde piraten en kapers als Piet Hein, Henry Morgan, Blackbeard en John Rackham waren hier zeer actief. Het voor hun gunstig gelegen Port Royal op Jamaica was een waar piratennest, waar gewone mensen niet bij in de buurt kwamen.

Port Royal verdween door een aardbeving van de wereldkaart, de overlevenden vestigden zich verderop in tenten. Op deze plaats ontstond in 1693 het huidige Kingston, hier wilden de bewoners wilden zich tijdelijk vestigen. Helaas werd terugkeren naar Port Royal onmogelijk, doordat piraten de resten van de stad plunderden en vervolgens platbrandden. Kingston bleef bestaan en groeide uit tot een belangrijke havenstad met veel inwoners.

Bezienswaardigheden

Door de vele gebeurtenissen in de geschiedenis van Kingston, is er nu veel te zien in de stad. Veel culturele bezienswaardigheden hebben banden met het verleden en zijn mede daarom zo bijzonder. De vriendelijke locals, prachtige omgeving en het heerlijke weer maken een vakantie in Kingston er een om nooit te vergeten. Het is handig om een auto te huren omdat de meeste bezienswaardigheden niet op loopafstand van elkaar liggen. Mooie highlights tijdens een vakantie in Kingston zijn:

 • Palisadoes

  Dit schiereiland voor de kust van Kingston is onlosmakelijk verbonden met de stad. Palisadoes beschermt de haven en is via een weg vanafhet vasteland van Jamaica bereikbaar. Op het puntje van Palisadoes liggen de overblijfselen van de oude piratenstad Port Royal. Vanaf het rotsachtige eiland heb je een prachtig uitzicht over de Caraïbische Zee.

 • Stranden

  Wie van zon en strand houdt, kan zich tijdens een vakantie in Kingston helemaal uitleven. Langs de kust liggen een aantal gouden stranden, waar je in de schaduw van een palmboom kan genieten van de frisse zeewind. Buccaneer Beach, Hellshire Beach, Fort Clarence Beach en Bob Marley Beach. Ook op het strand duik je in de cultuur van Jamaica: je ziet hier spontaan mensen dansen, overal hoor je reggae en de geur van vers gebakken vis komt je tegemoet.

 • Tuff Gong International

  De bekende studio van Bob Marley is Tuff Gong International, gelegen in Kingston. Het is een van de grootste studio’s op Jamaica en een must-visit voor Bob Marley-fans. Ook het Bob Marley-museum in Kingston is de moeite waard. Het is gevestigd in het huis waar Bob Marley woonde.

 • Koloniale gebouwen

  In Kingston zijn eeuwenoude panden in de koloniale stijl te bewonderen, net als in Falmouth. Bijzondere gebouwen zijn onder andere Devon House, King’s House, Institute of Jamaica (ook een grote bibliotheek) en Jamaica House. Ook het Mico College uit 1909 is schitterend, het bestaat nog steeds uit hout en steen.

 • Haven 

  De haven van Kingston is een belangrijk onderdeel van de stad met prachtige uitzichten. Vandaag de dag zijn de Newport havens de belangrijkste van de hoofdstad. Vanaf de Port Kingston Causeway heb je een mooi uitzicht over de Caraïbische Zee en kun je Palisadoes zien liggen.

Activiteiten

In de hoofdstad van het reggae-eiland is veel te ontdekken. Naast bezienswaardigheden zijn er veel leuke activiteiten en excursies voor tijdens je vakantie. Het heldere water en de mooie stranden bieden de mogelijkheid tot snorkelen, duiken, surfen, zeilen en tal van andere watersporten. Ook op het land is ruimte voor sportiviteit, met name in Independence Park. In dit sportcomplex worden sporten als voetbal en rugby beoefend.

Voor koopjes, vers fruit en mooie souvenirs kun je op een van de markten of winkelcentra in dit deel van Jamaica terecht. Er zijn in Kingston (overdekte) winkelcentra, waaronder Kingston Mall en Sovereign Centre. Tijdens het winkelen op de markt kom je écht in aanraking met de cultuur van Jamaica. De Jubilee Market en Kingston Craft Market zijn erg populair: een ervaring die je niet mag missen tijdens je vakantie in Kingston. Op deze kleurrijke markten kom je de meest uiteenlopende dingen tegen, van marihuana tot dvd’s. De swingende muziek vult samen met heerlijke etensgeuren de lucht.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Galfred