Skip navigation MENU

Montego Bay

Wie wil genieten van zon, zee en strand is in het prachtige Montego Bay op de juiste plaats. Deze geliefde stad in het noorden van Jamaica trekt door haar prachtige omgeving vele bezoekers. Na Kingston is Montego Bay de grootste stad van Jamaica. De prachtige haven, het roemruchte verleden, de vriendelijke bevolking en de bezienswaardigheden in Montego Bay maken de kleurrijke stad erg veelzijdig. Lees hier wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Montego Bay!

Naar Montego Bay met TUI

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Ze hebben een ruim aanbod aan vakanties naar Jamaica. Ook voor Montego Bay. Bekijk het aanbod en boek je vakantie!

Vakantie in Montego Bay

Zonneliefhebbers zijn in Montego Bay op de juiste plaats. De witte bountystranden lijken zo uit een reisbrochure te komen. De combinatie van het heerlijke weer, de groene omgeving en het ondiepe, azuurblauwe water maakt het plaatje compleet. Bij een van de kleurrijke barretjes geniet je van een verkoelende cocktail, terwijl de palmbomen om je heen ruisen door de verfrissende zeewind. Na een heerlijk dagje strand geniet je van de relaxte sfeer in het centrum van Montego Bay. De vele bezienswaardigheden in Montego Bay laten je versteld staan! De vrolijke inwoners, gezellige pleintjes en sfeervolle restaurantjes zorgen voor een avond om nooit te vergeten.

Bezienswaardigheden

Door de rijke geschiedenis van de stad zijn er veel bezienswaardigheden in Montego Bay. De slavernij, de vele veroveringen en de mix van bevolkingsgroepen maakt Jamaica kleurrijk en uniek. Belangrijke personen uit de geschiedenis hebben in Montego Bay geleefd en geprotesteerd. Verschillende volkshelden worden daarom in deze stad geëerd door middel van standbeelden of vernoemingen. Ook de veelzijdige omgeving zorgt voor mooie bezienswaardigheden in Montego Bay. Enkele must-sees tijdens je vakantie in Montego Bay zijn:

  • Stranden. De lange, schone zandstranden van Montego Bay zijn bekend in de hele omgeving. Doordat de stranden zachtjes aflopen in zee, is het water van de Caraïbische Zee hier erg ondiep. Snorkelen, pootjebaden of lekker dobberen kan hier dus voor jong en oud. In de verte zie je beschilderde bootjes voorbijvaren. De mooiste stranden in de omgeving zijn Walter Fletcher Beach, Buccaneer Beach, Corwall Beach, Palm Beach en Doctors Cave Beach.
  • Fort Montego. Dit eeuwenoude fort werd gebouwd tijdens de Britse overheersing. Het diende om piraten, Spanjaarden, Fransen en Hollanders op een afstand te houden. Er zijn 3 originele kanonnen en een kruitopslagplaats uit de Britse tijd te bewonderen. Een van de bezienswaardigheden in Montego Bay die je niet mag missen!
  • Sam Sharpe Square. Op dit plein wordt volksheld Sam Sharpe herdacht. Het bronzen beeld op het plein is ter ere van hem opgericht. Ook The Cage, een stenen kooi, is hier te bezichtigen. The Cage werd in 1806 gebouwd en diende om weggelopen slaven en muitende zeelieden in op te sluiten. Iedere dag om drie uur luidde bel als teken dat de slaven niet meer buiten mochten zijn. Waren ze dat wel, dan werden ze ook in The Cage opgesloten.
  • The Dome en The Slave Ring. The Dome bevindt zich ook aan het Sam Sharpe Square. Deze toren werd gebouwd in 1937 om drinkwater te verzamelen. Onder The Dome stroomt een riviertje, hier kwam het water vandaan. The Slave Ring ligt ook aan het Sam Sharpe Square. In de 18e en 19e eeuw werd The Slave Ring gebruikt om slaven te verhandelen. Een indrukwekkende bezienswaardigheid die je een bijzonder kijkje in de geschiedenis geeft.
  • Burchell Memorial Church. Dit fotogenieke kerkje werd in 1824 gesticht door Thomas Burchell, een dominee die tegen de slavernij was. De volksheld Samuel Sharpe was hier lid, net als vele andere slaven. Het kerkje is een van de bezienswaardigheden in Montego Bay dat een belangrijk deel uitmaakt van de geschiedenis op Jamaica. Zeer de moeite waard tijdens je vakantie in Montego Bay!

Activiteiten

Door het mooie weer en de schitterende omgeving is er aan activiteiten in Montego Bay geen gebrek. Naast het ontdekken van bezienswaardigheden in Montego Bay kun je er ook duiken, snorkelen, zwemmen, surfen of kayakken! Voor de kust van Montego Bay ligt een prachtig rif met kleurrijke vissen, een must-see in je vakantie! De kans is groot dat je hier mooie waterdieren zoals dolfijnen, schildpadden en grote vissen tegenkomt. Net als op zee is ook op het vasteland van Jamaica veel te doen. Vlakbij Montego Bay ligt Richmond Hill, een heuvel van zo’n 300 meter hoog. Deze heuvel is goed te beklimmen en geeft je een prachtig uitzicht over de Caraïbische Zee.

In het centrum van Montego Bay kun je genieten op een van de gezellige terrasjes in de schaduw, terwijl je bijkomt van een dag vol mooie bezienswaardigheden. Ook kun je hier taxfree shoppen, een goed excuus voor een heerlijk dagje winkelen! De vele, kleurrijke markten in de stad zijn de ideale plek om mooie souvenirs uit te zoeken. Houtsnijwerk, manden, prachtige voorwerpen en heerlijk eten: je vind hier bijna alles. ’s Avonds verandert de haven in een bruisende, vrolijke mensenmassa. Er worden zogenoemde ‘Big Party’s’ gehouden, iedere week is er wel een feestje. Door de toeristenpolitie kun je hier veilig genieten van een feestelijke nacht aan de Caraïbische Zee.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: RicardoMangual, Evgenii