Skip navigation MENU

Ocho Rios

Aan de noordkust van het groene Jamaica ligt een zonovergoten badplaats aan de Caraïbische Zee: Ocho Rios. Deze populaire stad heeft haar fans te danken aan de vele stranden, gezellige vakantiesfeer en bijzondere natuur. Doordat Ocho Rios omgeven wordt door mooie steden als Runaway Bay, Kingston en Montego Bay is het de ideale uitvalsbasis. De kleurrijke cultuur, indrukwekkende bezienswaardigheden en vriendelijke locals maken een vakantie in Ocho Rios er een om nooit te vergeten!

Naar Ocho Rios met Lavida

Bij Lavida Travel kun je gemakkelijk reizen van verschillende touroperators met elkaar vergelijken en boeken. Lavida Travel streeft ernaar je de beste vakantie te geven tegen de laagste prijs. Bekijk het aanbod voor Jamaica.

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Ocho Rios ontdek je dat deze veelzijdige stad meerdere kanten heeft. De vele cruiseschepen die aanmeren zorgen voor luxueuze hotels, moderne voorzieningen, veiligheid en prachtige winkelcentra met grote merken. Toch is de unieke cultuur van Jamaica hier ook terug te vinden. De kleurrijke marken, bruisende feesten en Jamaicaanse specialiteiten zijn er in overvloed. De stad staat bekend om de handgemaakte producten, spectaculaire outdooractiviteiten en smoked jerk meat, een traditionele specialiteit.

Bezienswaardigheden

Wie op vakantie naar het kleurrijke Ocho Rios gaat, kijkt zijn ogen uit. De altijd vrolijke locals, fotogenieke huisjes en stranden die recht uit een brochure lijken te komen, schilderen een prachtig vakantieplaatje. Wanneer je op vakantie in Ocho Rios bent, bezoek dan zeker het volgende:

  • Zion bus line. Fans van Bob Marley mogen een ritje met de Zion bus line zeker niet overslaan. Deze typisch Jamaicaanse bus brengt je van Ocho Rios naar de laatste rustplaats van Bob Marley, terwijl je onderweg geniet van de schitterende omgeving. De swingende buschauffeur draait non-stop reggae-muziek: meer Jamaica kan haast niet. Een prachtige ervaring voor tijdens je vakantie in Ocho Rios!
  • Dunn’s River Falls. Bezoek een van Jamaica ’s nationale schatten: de watervallen van Dunn’s River. Deze indrukwekkende watervallen storten met geweld op de rotsen, zodat het water met kracht rond je oren spat! In de rustigere gedeelten kun je genieten van een verkoelende duik of een douche nemen onder een van de kleine watervallen. De watervallen liggen vlakbij de Caraïbische Zee, wat het plaatje nog mooier maakt. Dunn’s River Falls zijn zeer de moeite waard tijdens je vakantie in Ocho Rios!
  • Flower Forest. Wie van de prachtige natuur op Jamaica wil genieten, moet zeker Flower Forest and River Head bezoeken. Dit park bestaat uit een enorm tropisch oerwoud en kunstige tuinen vol bloemen, planten en dieren. Er worden hike-excursies aangeboden in het park, zodat je al lopend door de wilde natuur de mooiste dingen tegenkomt.
  • Nuevo Rio. Deze smalle, kronkelende rivier stroomt vanaf het midden van Jamaica naar zee bij Ocho Rios. Bij deze rivier heeft een grote, historische gebeurtenis plaatsgevonden: hier veroverden de Britten Jamaica op de Spanjaarden. Het gevecht vond plaats in 1658 en had een beslissend resultaat. Vandaag de dag staan is er een monument dat de Jamaicaanse en Spaanse slachtoffers herdenkt.
  • Cave Valley. Ten zuiden van Ocho Rios vind je een mysterieuze, eeuwenoude kalksteengrotten. In de met elkaar verbonden grotten stroomt de Cave River, die af en toe aan de oppervlakte te zien is en uitmondt in zee. In Cave Valley wordt al jarenlang een veemarkt gehouden waar verkopers en locals elkaar ontmoeten. Vlakbij liggen Rat Bat Hole, een grot met vleermuizen, en Noisy Water, een bovengronds gedeelte van de Cave River.

Activiteiten

Door de vele bezoekers die het hele jaar op vakantie in Ocho Rios gaan, is er altijd wel wat te doen. ’s Avonds zie je in de stad in een swingende, kleurrijk menigte waar locals en toeristen samen feesten onder de Jamaicaanse zon. De vele bars en cafés draaien reggae-muziek en de spontane dansen maken het feest compleet. Overdag is er op en in het water veel te beleven: duiken, snorkelen, zeilen en zelfs jetskiën! Een bijzondere activiteit in zee is het zwemmen met paarden, een prachtig gezicht. Na een rit door het binnenland met boerderijen, plantageruïnes en bossen rijd je naar zee, waar je geniet van een verkoelende tocht in het water. De gidsen zorgen voor veiligheid en maken de rit ook voor onervaren ruiters mogelijk!

Op het strand worden veel activiteiten en excursies aangeboden die je langs de mooiste plekken in Jamaica brengen. Zo kun je een cruise maken met een catamaran, die stopt op de mooiste snorkelplaatsen en bezienswaardigheden. Aan boord geniet je van een heerlijk diner en vaar je langs de Dunn’s River Falls. Ook een bezoek aan Dolphin Cove, een marinepark, en het tropisch oerwoud mag niet ontbreken tijdens je vakantie.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: Cristopher