Skip navigation MENU

Fly-drive Jamaica

Ontdek het eiland van de groene palmbomen, azuurblauwe oceaan, eindeloze zandstranden en swingende reggae. Tijdens een vakantie op Jamaica maak je kennis met deze prachtige natuur, talloze bezienswaardigheden en de altijd vriendelijke locals. Wanneer je al het moois van dit eiland wilt ontdekken, is een rondreis per auto de beste manier. Een comfortabele en ontspannen manier van rondreizen op Jamaica is fly-drive. Lees hier alles over fly-drive Jamaica!

Boek je fly drive bij Riksja Travel!

Riksja is een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. Ieder land heeft een eigen website met specialisten die dol zijn op deze bestemming en uit eigen ervaring kunnen vertellen. Daardoor weet je zeker dat je de mooiste dingen te zien krijgt van je vakantiebestemming. Dat geldt ook voor Jamaica. Bekijk de fly-drive Jamaica-reis bij Riskja Travel!

Fly-drive

Een fly-drive Jamaica is een combinatie van een vlucht, een huurauto en soms ook overnachtingen. Deze manier van vakantie vieren wordt steeds populairder en komt ook op Jamaica snel op. Bij een fly-drive heb je een grote mate van vrijheid, terwijl je vakantie tot in de puntjes geregeld is. Bij aankomst op het vliegveld staat de huurauto al voor je klaar, zodat je meteen het eiland kunt gaan verkennen. Een fly-drive Jamaica kan met het gezin, als stel, met een groep vrienden of alleen: je bent hier helemaal vrij in.

Voordelen fly-drive

Het boeken van een fly-drive Jamaica heeft vele voordelen. Zo heb je de al eerder genoemde grote mate van vrijheid, terwijl je vakantie goed geregeld is. Nog meer voordelen van een fly-drive zijn:

  • Het boeken van een fly-drive is vaak goedkoper dan het apart boeken van vlucht en auto.
  • De verschillende hoogtepunten van Jamaica liggen soms ver uit elkaar: lopen of het openbaar vervoer is meestal geen optie. Een huurauto biedt hier uitkomst.
  • Je hebt minder stress, omdat je thuis alles al geregeld hebt voor je vakantie. Vaak hoef je ter plekke niets meer te doen.
  • Je bent niet verplicht tot het volgen van de gebaande paden, zoals dat met het openbaar vervoer of taxi’s wel vaak is.
  • Het tempo van de reis bepaal je zelf door thuis al te kijken wat je wilt zien en wanneer je gaat vliegen.
  • Je bent verzekerd van een huurauto en eventuele overnachtingen. Als je ter plekke een huurauto of overnachting wilt boeken, bestaat de kans dat alles is volgeboekt.

Soorten fly-drive

Wanneer je een fly-drive Jamaica boekt, heb je twee soorten vakanties. Allereerst de zogenoemde ‘basis’ fly-drive. Bij deze vorm boek je alleen de retourvlucht en de huurauto. Waar je overnacht, hoelang je ergens blijft en wat je wilt zien bepaal je dus helemaal zelf. Bij de basis fly-drive ben je dus erg flexibel, ideaal voor avonturiers of mensen die al eerder op Jamaica zijn geweest. Een nadeel kan zijn dat je ter plaatse meer moet regelen.

Een tweede optie is de complete fly-drive. Bij deze manier van reizen boek je een retourvlucht, huurauto én alle overnachtingen. De route stippel je thuis al uit, dus eenmaal aangekomen op Jamaica hoef je niets meer te regelen. Zo kun je optimaal genieten van een ontspannen vakantie. Wel ben je met een complete fly-drive wat minder flexibel omdat je ’s avonds op tijd bij het hotel moet zijn waar je hebt geboekt.

Verder kun je bij reisbureaus vaak kiezen voor een ingevulde fly-drive die langs de hoogtepunten van Jamaica gaat. Natuurlijk kun je ook zelf de fly-drive Jamaica invullen met een eigen route.

Invulling van je fly-drive

Wanneer je een fly-drive Jamaica zelf samenstelt, kun je ook helemaal zelf bepalen waar je heengaat. De bezienswaardigheden, plaatsen en natuurgebieden die je wilt zien kies je zelf door een eigen route uit te stippelen. Op Jamaica is meer dan genoeg te zien, zoals de indrukwekkende steden, mooie stranden en bijzondere bezienswaardigheden. Ook liefhebbers van activiteiten hebben tijdens een fly-drive Jamaica genoeg keus. Op het eiland kun je duiken, snorkelen, surfen, kajakken, varen, zeevissen en meegaan met allerlei spannende excursies.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: sigmama