Skip navigation MENU

Port Antonio

Aan de noordkust van het groene Jamaica ligt de kleurrijke havenstad Port Antonio. Dit pareltje onder de badplaatsen is erg populair door haar frisgroene omgeving, mooie stranden en fleurige natuurgebieden. Port Antonio ligt relatief dichtbij Ocho Rios en de hoofdstad Kingston. De stad ligt aan een tuquoise baai, waardoor zwemmen en duiken hier geliefde activiteiten zijn. De badplaats wordt omringd door Blue Mountains National Park dat de weelderige omgeving beschermd. Lees hier wat er te ontdekken is tijdens een vakantie in Port Antonio!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

Vakantie in Port Antonio

Wie tijdens een vakantie in Port Antonio eropuit gaat, zal versteld staan van al het groen dat in de omgeving te zien is. Door de ligging aan de oostkust en de regen is hier een bijzonder gebied ontstaan, waar kleurrijke planten en bloemen welig tieren. Tijdens een wandeling dringt de geur van de vele bloemen je neus binnen, terwijl je uitkijkt om groene bossen en Blue Mountain, de hoogste berg van Jamaica. Ook in het centrum van het authentieke Port Antonio voel je de gezellige vakantiesfeer. De koloniale gebouwen en pastelkleurige huisjes nemen je mee naar een ver verleden. Door haar prachtige locaties en natuurschoon was Port Antonio decor voor vele films. Vandaag de dag zijn er ook veel filmsterren en beroemdheden in de stad door de rust en natuur in de omgeving.

Bezienswaardigheden

Wie een op vakantie in Port Antonio gaat, komt prachtige bezienswaardigheden tegen. Het bijzondere plantageverleden van de stad, de prachtige ligging en de kleurrijke cultuur maken dat er overal wel iets te ontdekken valt. De volgende bezienswaardigheden mag je in elk geval niet overslaan.

  • Stranden. Een vakantie in Port Antonio heeft alle ingrediënten in huis voor totale ontspanning. De warme zon en verkoelende wind komen op de prachtige stranden tot hun recht. De mooiste stranden in de omgeving zijn Blue Hole, Boston Beach, San San Beach, Winnyfred’s Beach, Long Beach en Crusoe’s Beach.
  • Crystal Springs. Het veelzijdige Crystal Springs was vroeger een plantage en dient nu als natuurpark. Mooi aangelegde tuinen, een vijver waar je kunt vissen, een museum over de volken van het eiland en schaduwrijke picknickplaatsen maken Crystal Springs de moeite meer dan waard.
  • Navy Island. Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen op Navy Island zich helemaal uitleven. Op dit voormalige marine-eiland is het water erg helder en zijn de stranden van goud. Het eiland ligt in de baai van Port Antonio en is met een boot te bereiken.
  • Oude panden. In heel Port Antonio zijn schitterende bouwwerken te vinden, gebouwd in prachtige stijlen en vaak meer dan een eeuw oud. Liefhebbers van architectuur moeten zeker Folly Estate, Trident Castle, Montevin Lodge en het Courthouse bekijken. Echte must-sees tijdens je vakantie in Port Antonio.
  • Nonsuch Caves. Wie wil genieten van door de natuur gevormde beeldhouwwerken, moet zeker de grotten van Nonsuch Caves bezoeken. Deze eeuwenoude grotten liggen zo’n 20 meter diep en zijn het thuis van allerlei vleermuizen die je aan het plafond ziet hangen. Er worden tours georganiseerd die je langs de mooiste gedeelten van Nonsuch Caves brengen.

Activiteiten

Door het mooie weer, de uitgestrekte omgeving en de prachtig blauwe baai is tijdens je vakantie in Port Antonio veel te doen. Wateractiviteiten als varen, duiken, snorkelen, zwemmen en zeilen worden hier naar hartenlust beoefend. Wie na alle activiteiten honger heeft, kan zich tegoed doen op de Musgrave Market. Hier verkopen locals vers fruit, heerlijke hapjes en verkoelende drankjes. Ook kun je hier terecht voor souvenirs en handgemaakte voorwerpen, een echte aanrader voor je vakantie!

Echte waaghalzen kunnen meegaan met actieve excursies zoals de Rio Grande Adventure. Met een gids hike je door de Rio Grande Valley en ga je met een raft over de Bamboo River: een spectaculaire ervaring! Ook de excursies Hiking In Paradise, Backcountry Journey en Explore Portland zijn de moeite meer dan waard. Met een gids ontdek je binnenlanden, rivieren en jungle op een unieke manier. Verder zijn er excursies waar je op zoek gaat naar wildlife, waaronder een vogel- en vlindertocht Birdwatching & Butterfly Adventure. Zo maak je tijdens je vakantie in Port Antonio kennis met de flora en fauna. Voor iedere avonturier is er een spannende tocht die je laat kennismaken met de prachtige natuur van Port Antonio!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: danbruell