Skip navigation MENU

Campings op Jamaica

De ongerepte natuur, weelderige begroeiing en schitterende uitzichten maken Jamaica tot de perfecte vakantiebestemming voor liefhebbers van kamperen. Campings op Jamaica zijn er niet in overvloed, de activiteit is hier nog in opkomst. Juist daarom is het overnachten op een van de campings op Jamaica een bijzondere activiteit. Het buiten koken, wakker worden in de natuur en genieten van de stilte maken de campings op Jamaica tot de mooiste ter wereld. Lees hier meer over het overnachten op een camping op Jamaica!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

Campings

Op het eiland zijn veel campings te vinden met allerlei accommodaties. De meeste van deze campings bieden compleet ingerichte huisjes, boerderijovernachtingen, resorts of eco-huisjes aan. Het gaat dus vaak om overnachtingen met een zekere luxe, je hebt verschillende faciliteiten tot je beschikking. Deze vorm van kamperen is heel geschikt voor gezinnen en mensen die van een mix tussen kamperen en een verzorgde vakantie houden.

Kamperen

Op een aantal campings op Jamaica is er de mogelijkheid tot echt kamperen. Deze kampeerplekken liggen niet voor het oprapen, omdat deze vorm van overnachten niet altijd even veilig is. Het wordt afgeraden om buiten vakantieparken te gaan kamperen, de kans op overvallen is dan een stuk groter. Het opzetten van je tent op het strand, aan de bosrand of in de wildernis is daarom geen goed idee. Op de veelal bewaakte campings is het een stuk veiliger kamperen en je kunt gebruik maken van de faciliteiten. De meeste campings waar je écht kunt kamperen bevinden zich bij Negril in het westen en de Blue Mountains in het oosten.

De avonturiers die toch liever niet op een camping willen verblijven, kunnen vragen om bij locals op het terrein te overnachten. Op sommige boerderijen en budget-locaties kun je tegen een kleine betaling je tent opzetten. Mocht je alsnog buiten de campings willen kamperen, doe dit dan altijd in het zicht van hotels of andere bezoekers.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties