Skip navigation MENU

Bestemmingen Jamaica

Ben je toe aan een heerlijke, ontspannen vakantie? Breng dan eens een bezoek aan het prachtige eiland Jamaica! Jamaica vind je in het Caribisch gebied, ten westen van Haïti en ten zuiden van Cuba. Vanwege de vruchtbare grond en het tropische klimaat was dit eiland een belangrijke plantagekolonie in het Britse imperium. Vandaag de dag is Jamaica een populaire vakantiebestemming. Op deze website lees je welke gebieden van het eiland je het beste kunt bezoeken voor een heerlijke vakantie.

Naar Jamaica met TUI

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Ze hebben een ruim aanbod aan vakanties en verre reizen. Ook voor Jamaica! Bekijk het aanbod.

Populaire bestemmingen op het eiland

Toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Jamaica. Elk jaar brengen ongeveer 3 miljoen mensen een bezoek aan het eiland. Ongeveer 1/3 van deze mensen zijn cruise-toeristen. De meeste populaire bestemmingen op dit eiland zijn: Negril, Runaway Bay, Ocho Rios, Montego Bay en Falmouth. Tijdens een vakantie op Jamaica maak je kennis met de relaxte sfeer van het Caribisch gebied en kun je je vergapen van schitterende bezienswaardigheden. Jamaicanen staan bekend als vriendelijke mensen. Ontspan en geniet hier van de ‘easygoing’ manier van leven.

  • Negril. Deze prachtige bestemming vind je langs de westkust van Jamaica. Negril staat vooral bekend om zijn prachtige stranden. Voor veel mensen is het een feest om op een van deze stranden een heerlijke middag door te brengen. De meeste hagelwitte stranden van Negril zijn niet voor niks wereldberoemd. Maar Negril heeft nog veel meer te bieden dan alleen mooie stranden. Lees meer over Negril.
  • Runaway Bay. Deze kustplaats ligt aan de noordkant van het eiland. In Runaway Bay vind je net als in Negril hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Verder kom je hier een aantal prachtige bezienswaardigheden vinden en kun je verschillende activiteiten ondernemen. Lees meer over Runaway Bay.
  • Ocho Rios. Naast Runaway Bay vind je langs de noordkust van Jamaica ook de kustplaats Ocho Rios. Ook in deze kustplaats vind je schitterende stranden. De stranden van Ocho Rios staan vooral bekend om het prachtige koraalrif. Deze kustplaats is met name een populaire cruisebestemming. Lees meer over Ocho Rios.
  • Montego Bay. Als het gaat om de belangrijkste toeristische bestemmingen van Jamaica, dan staat Montego Bay met stip op nummer één: Montego Bay. Dit is hoogstwaarschijnlijk ook het gebied waar je landt als je vliegt vanuit Amsterdam naar Jamaica. Je vindt hier dan ook een groot aanbod aan hotels en resorts. Deze prachtige kustplaats ligt aan de noordwestkust van Jamaica en staat bekend om de prachtige stranden, de azuurblauwe zee en de wuivende palmbomen. Daarnaast kom je hier een grote hoeveelheid imponerende bezienswaardigheden tegen en kun je verschillende activiteiten ondernemen. Lees meer over Montego Bay.
  • Falmouth. Vlak bij Montego Bay ligt het stadje Falmouth. Net als in de andere kustplaatsen vind je hier schitterende stranden. Maar Falmouth biedt meer dan alleen dat. In de stad zelf vind je schitterende gebouwen en historische panden, gebouwd in Jamaicaans-Georgiaanse stijl. Lees meer over Falmouth.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: GregWalters