Skip navigation MENU

Negril

Vakantie Negril

Witte zandstranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee omgeven je in de sprookjesachtige stad Negril. Deze geliefde vakantiebestemming ligt in het noordwesten van Jamaica. Negril ligt aan de kust, waardoor je vanuit de stad over de prachtige Caraïbische Zee kijkt. De stad staat bekend om de uitgestrekte stranden, relaxte vakantiesfeer en mooie bezienswaardigheden. In Negril is veel te doen tijdens je vakantie. Lees meer over een vakantie in Negril!

Naar Negril met TUI

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Ze hebben een ruim aanbod aan vakanties naar Jamaica. Ook voor Negril! Bekijk het aanbod en boek je vakantie.

Vakantie in Negril

Tijdens een vakantie in Negril maak je kennis met de ontspannen cultuur van Jamaica. Er wonen ongeveer 7.000 mensen in Negril, die bekend staan om hun vrolijkheid en vriendelijke wijze van omgaan met toeristen. Dat Jamaica bekend staat als het reggae-eiland is goed te merken in het dagelijks leven. Op straat, uit auto’s en in kleurrijke cafeetjes komt deze ritmische muziek je tegemoet. Negril heeft haar naam te danken aan de Spanjaarden die over het eiland heersten. Ze noemden het Negrillo (zwart) naar de zwarte paling ofwel naar de zwarte kliffen in het gebied. De veelbewogen geschiedenis van de stad heeft zijn sporen in het dagelijks leven nagelaten. Door de slavernij en de overheersing door Spanjaarden en Britten kent Negril, net zoals de rest van Jamaica, een veelzijdige bevolking. In de verhalen van de stad komt het thema piraterij veel voor: Negril was een geliefde uitvalsbasis voor piraten. Beruchte piraten zoals Jack Rackham hebben hier een losbandig leven geleid.

Bezienswaardigheden Negril

Door de veelzijdige geschiedenis van Jamaica is er op het eiland enorm veel te zien en te doen tijdens een vakantie. De ligging van Negril zorgt ook voor veel mooie bezienswaardigheden en prachtige natuurgebieden. Bezienswaardigheden in Negril die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie zijn:

  • Stranden. De badplaats staat op nummer een als het gaat om uitgestrekte, paradijselijke bountystranden. De stranden lopen geleidelijk af, waardoor het water van de Caraïbische Zee niet snel diep wordt. Negril is één van de populairste duikplekken van Jamaica. Een van de mooiste stranden ter wereld ligt in dit deel van Jamaica: Seven Mile Beach. Ook de stranden Long Bay, Bloody Bay en Half Moon Beach zijn adembenemend mooi en meer dan de moeite waard om te bezoeken.
  • Markten. Wie wil kennismaken met de locals en letterlijk wil proeven van de Jamaicaanse cultuur, moet zeker één van de kleurrijke markten bezoeken. Tijdens je vakantie in Negril kun je hier allerlei souvenirs, vers fruit en heerlijk eten halen. Ook voor handgemaakte kunstwerken en bijzondere ambachten moet je zeker deze markt bezoeken. Bekende markten in de stad zijn Rutland Point Craft Market en Negril Craft Market. De markten behoren zeker tot de bezienswaardigheden van Negril.
  • Booby Cay is een prachtig eiland nabij Negril. Het eilandje is genoemd naar een vogeltje dat er leeft: de Booby Bird. Op dit prachtige plekje in de Caraïbische Zee kan je heerlijk zwemmen, snorkelen, zonnen en genieten van de natuur. Vanwege de schoonheid van Booby Cay is het eiland het decor geweest van bekende films, waaronder Thunderball van James Bond. Booby Cay is een bezienswaardigheid die je zeker wilt zien. Er worden verschillende excursies aangeboden naar Boody Cay.
  • Negril’s Vuurtoren. De witte vuurtoren van Negril is te vinden aan West Ends Road en wordt omgeven door frisgroene palmbomen en struiken. Het is een van de meest bekende bezienswaardigheden in de stad, mede door het prachtige uitzicht vanaf de top. Als je geluk hebt, kom je de onderhouder tegen die je graag meeneemt naar het uitkijkplatform. Deze fotogenieke vuurtoren is een must-see tijdens je vakantie!
  • Ricks Café. Een van de meest bekende bars ter wereld is te vinden in Negril: Ricks Café! Reggae-bandjes, heerlijke cocktails en prachtige uitzichten over de oceaan en het strand omringen je bij Ricks Café. Vlakbij ligt een hoge rots, waar al jarenlang gewaagde rotssprongen worden gemaakt. Bezoekers en locals springen vanaf de rots in het helderblauwe water, een bijzondere attractie!

Wat te doen in Negril

Door het schitterende weer en de mooie omgeving valt er veel te doen in Negril. Het heldere water leent zich uitstekend voor zwemmen, duiken en snorkelen. De kans is groot dat je bijzondere dieren tegenkomt, zoals schildpadden, dolfijnen, roggen en kleurrijke scholen van tropische vissen. De koralen en riffen zijn er talrijk en vol kleurige verrassingen: de droom voor iedere duikliefhebber. Wanneer je nog meer waterdieren wilt zien, is een bezoek aan de natuurlijke baai Dolphin Cove een aanrader. Hier is veel te doen, zoals dolfijnenshows en zwemmen met haaien.

Door het warme water en de ideale ligging is er veel te doen in Negril. Liefhebbers van surfen, varen, parasailen en kayakken kunnen tijdens een vakantie in Negril hun hart ophalen. De rustige zee, omgeven door witte stranden en palmbomen, leent zich hier uitstekend voor. Ook op het land valt er veel te doen. Je kunt hier paardrijden, hiken, golfen, tennissen, dansen, picknicken en nog veel meer! Op zoek gaan naar vogels en hagedissen is ook erg populair. Er worden excursies georganiseerd waarbij je op zoek gaat naar bijzondere dieren, zodat je op een prachtige manier kennismaakt met de natuur van Negril. Kortom, in Negril is veel te doen tijdens een vakantie!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: mandi1203, ikarl67