Skip navigation MENU

Beste reistijd Jamaica

Het exotische Jamaica is door haar kleurenpracht, glinsterende stranden en heldere zee een geliefde vakantiebestemming. Wie een vakantie naar het paradijselijke eiland boekt, doet er goed aan om te kijken naar de beste reistijd voor Jamaica. De temperatuur, neerslag, orkanen en luchtvochtigheid zijn bepalend voor de beste reistijd, kijk dus goed wanneer deze de optimale combinatie vormen. Lees hier alles wat je moet weten over de beste reistijd voor Jamaica!

Naar Jamaica met TUI

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Ze hebben een ruim aanbod aan vakanties en rondreizen. Ook naar Sardinië! Bekijk het aanbod aan rondreizen voor Jamaica.

Klimaat

Jamaica kent een tropisch savanneklimaat. Dit betekent veel zon, af een toe een (flinke) regenbui en een temperatuur van 25 graden of hoger. Op sommige plaatsen van het eiland komt het tropisch klimaat voor. Gelukkig waaien er op het eiland passaatwinden die voor verkoeling zorgen, dit is voornamelijk in het noorden te merken. Door het heerlijke klimaat schijnt de zon uitbundig op Jamaica, het hele jaar door kun je zo’n 6 tot 8 uur per dag van de zon genieten.

Temperatuur en neerslag

Wanneer je kijkt naar de beste reistijd voor het buitenland, is temperatuur een belangrijk onderdeel. Op Jamaica is deze redelijk stabiel, dit komt mede door de ligging van het eiland. Het hele jaar door schommelt de temperatuur tussen de 26 en 32 graden. Met name van april tot en met november ligt de temperatuur rond de 30 graden.

Van mei tot en met oktober valt er wat meer regen op Jamaica in vergelijking met de maanden november tot en met april. Deze periode van regen is in de zomer, de winter op Jamaica is een stuk droger. De meeste regen valt in hooggelegen gedeelten, met name in het oosten. De buien zijn meestal van korte duur en door het warme zonnetje is alles weer snel droog. Wanneer je de regen echter zoveel mogelijk wilt vermijden, kan je beter niet van mei tot en met oktober naar Jamaica reizen.

Beste reistijd Jamaica

Door de heerlijke temperatuur, matige neerslag en vele zonuren zijn de maanden december tot en met april de beste reistijd voor Jamaica. De temperatuur ligt dan tussen de 26 en 29 graden, zodat je maximaal kunt genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Deze periode is dan ook uitermate geschikt voor zonvakanties en huwelijksreizen. Ook wanneer je van plan bent een actieve reis naar Jamaica te maken, zijn deze maanden door de temperatuur het meest geschikt. De winter en een gedeelte van het voorjaar zijn dus de beste reistijd voor Jamaica.

Orkaanseizoen

Op Jamaica kunnen orkanen voorkomen in bepaalde maanden van het jaar. Het orkaanseizoen loopt hier van juni tot en met november. De kans op orkanen en tropische stormen is dan het grootst: iets om rekening mee te houden bij het boeken van een vakantie. De orkanen die Jamaica treffen zijn meestal niet enorm groot of verwoestend. De meeste orkanen die het eiland bereiken zijn al aan kracht afgenomen doordat ze over andere eilanden getrokken zijn.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: MindaugasDanys