Skip navigation MENU

Auto huren op Jamaica

Wie een rondreis wil maken over het eiland van de rum en reggae, heeft veel plezier aan het huren van een auto. Door een eigen auto ben je erg flexibel, bepaal je je eigen planning en heb je toegang tot plaatsen waar het openbaar vervoer niet komt. Een auto huren op Jamaica zorgt ervoor dat op weg naar bezienswaardigheden langs de mooiste natuurgebieden rijdt, zodat je onderweg veel ziet van het natuurschoon. Lees hier alles over het huren van een auto op Jamaica!

Tui cars

Auto huren bij Tui cars

Boek een huurauto bij reisleider Tui! Dit is inclusief verzekeringen voor een zorgeloze vakantie op Jamaica. Je kiest zelf de ophaal en inleverplek. Betalen kan met een creditcard of per automatische incasso, en je kan gratis annuleren tot 24 uur voor huuraanvang.

Voordelen

Een auto huren op Jamaica heeft veel voordelen. Naast de flexibiliteit en het kunnen inrichten van je eigen reis, zijn er ook de volgende voordelen:

 • Veel bezienswaardigheden en mooie steden op Jamaica liggen ver uit elkaar en zijn haast niet met het openbaar vervoer te bereiken. Met de auto ben je er zo en kun je veel zien tijdens je vakantie.
 • Je hoeft niet te letten op het gewicht van je bagage en sjouwen is verleden tijd. Je laadt alles in de auto en geniet van de reis.
 • Door het warme weer kan lopen en reizen met het openbaar vervoer erg zwaar zijn. De airco van de auto zorgt voor een comfortabele rondreis.
 • Je reist veiliger, de bus en taxi’s op het eiland zijn niet altijd even veilig of betrouwbaar.

Eisen

Wie 21 jaar of ouder is én minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft, mag een auto huren op Jamaica. Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Jamaica, een Internationaal Rijbewijs (IRB) is dus niet nodig. Het is verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, daarnaast is het handig om je voor andere risico’s te verzekeren.

Auto huren Jamaica

Het auto huren op Jamaica kan op verschillende manieren. Allereerst kun je thuis al voor vertrek een auto huren via een website. Pas hier wel op voor allerlei voorwaarden en check het bedrijf goed. Het huren bij een groot autoverhuurbedrijf is aan te raden. Je weet hier waar je aan toe bent en bent meestal goed verzekerd. Een nadeel is dat de prijzen vaak wat hoger liggen, maar je weet wel dat je bij een betrouwbare verhuurder huurt. Ook kun je ter plaatse een auto huren. Dit is vaak goedkoper, maar nadelen zijn dat je vaak geen Engels huurcontract krijgt en dat je niet weet in welke staat de auto is. Een andere optie is het huren via een reisbureau, dit scheelt tijd en je weet waar je aan toe bent. Wel kunnen de kosten hier hoger zijn en heb je te maken met een extra bedrijf in de schakel. Het huren via een reisbureau kan handig zijn, zeker als je op zoek bent naar een Fly-Drive vakantie.

Regel je huurauto bij een betrouwbare verhuurder. Bekijk het aanbod van:

Tips en veiligheid

Een veelgestelde vraag is of het huren van een auto op Jamaica veilig is. Auto rijden op Jamaica gaat er net iets anders aan toe dan in Nederland. En ook voor het veilig huren van een auto dien je wel op een aantal zaken te letten. Helaas wordt er niet altijd hoffelijk met toeristen omgegaan, zeker niet bij kleinere, lokale verhuurders. Geadviseerd wordt daarom om je auto te huren bij een bekende autoverhuurder en niet bij lokale verhuurders. Huur je auto bijvoorbeeld via Tui Cars, zodat je verzekerd bent van transparante prijzen en een uitgebreide dekking door verzekering. Neem de voldoende tips mee om veilig een auto te huren op Jamaica:

 • Kijk vooraf of er al schade aan je auto is en of deze in het huurcontract staat vermeld. Het kan ook handig zijn om de auto van alle kanten op de foto te zetten voor gebruik, zo heb je bewijs van de staat van ontvangst.
 • Let op dat je niet per ongeluk een dure, onnodige verzekering afsluit. Sommige verhuurders kunnen hier erg brutaal in zijn en laten je een dure verzekering aanvinken zonder dat je dit doorhebt.
 • Kies het type auto dat geschikt is voor je reis. Ga je reizen door bergen of maak je alleen korte tripjes in de stad? Bekijk goed welke soort auto hier geschikt voor is.
 • Neem een creditcard mee, de meeste auto’s kun je alleen met een creditcard huren.
 • In Jamaica wordt links gereden.
 • Neem extra geld mee voor de borg, deze moet je in bijna alle gevallen betalen bij het auto huren op Jamaica. De borg is meestal 500 USD of hoger.
 • Houd rekening met de slechte kwaliteit van de wegen op het eiland. Ze zijn vaak slecht onderhouden en daarom niet altijd veilig. Ook ontbreken er vaak verkeersborden, verlichting en wegwijzers. Ook houden de meeste Jamaicanen zich niet altijd aan de verkeersregels, wees dus voorzichtig.
 • Er zijn onoverzichtelijke bochten op het eiland. Voor je eigen veiligheid is het gebruikelijk om te toeteren.

Sunny Cars

Sunny Cars is al jaren een van de grootste onafhankelijke Europese aanbieders in autohuur. Ze werken samen met verschillende autoverhuurders en je kunt op meer dan 8.000 bestemmingen een auto afhalen. Bekijk het aanbod voor Jamaica.

photo by: SmartDestinations