Skip navigation MENU

Duiken op Jamaica

Liefhebbers van duiken komen op Jamaica in een waar paradijs terecht. In dit gedeelte van de azuurblauwe Caraïbische Zee vind je de mooiste duiklocaties en een kleurrijke onderwaterwereld. De natuur onderwater is net zo betoverend als op het land. Op Jamaica duik je tussen de mooiste koraalriffen, indrukwekkende rotsen en veel kleurrijke vissen. De gevarieerde kustlijn en toegankelijke baaien zorgen dat geen enkele duik op Jamaica hetzelfde is. Lees meer over de mooiste duiklocaties, zoals Ocho Rios en Negril. Bekijk de populairste duikscholen op Jamaica en lees meer tips om te duiken op Jamaica!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

Leren duiken

Duiken op Jamaica is mogelijk voor ervaren en beginnende duikers. Bij de meeste badplaatsen en bekende duiklocaties zijn duikscholen te vinden waar je terecht kunt voor een brevet. Voor het behalen van je eerste duikbrevet heb je geen ervaring nodig, je instructeur leert je alles vanaf het begin. Veel bezoekers halen op Jamaica hun PADI Open Water Diver-brevet, waarmee je klaar bent voor een adembenemende duik in de Caraïbische Zee. Je leert tijdens deze lessen over je duikuitrusting, de onderwaterwereld, onderwater communiceren en nog veel meer!

Duikschool op Jamaica

Zoek je een duikschool op Jamaica? Je zal niet lang hoeven zoeken, want er zijn verschillende duikscholen op Jamaica. De duikscholen zitten natuurlijk op de mooiste duiklocaties, zoals Negril. Bekende duikscholen op Jamaica zijn: Negril Scuba Centre (Negril), Resort Divers (Runaway Bay) en Lady G’Diver (Port Antonio).

Duikvakanties

Wie wil genieten van het duiken op Jamaica, kan op meerdere manieren op ontdekkingstocht gaan. Allereerst kun je tijdens je vakantie op Jamaica zelf plannen wanneer en waar je gaat duiken. Beginnende duikers kunnen tijdens de vakantie zelf naar een duikschool gaan. Daarnaast bestaan er ook speciale duikvakanties naar Jamaica. Tijdens deze duikvakantie ga je met een groep langs de mooiste duiklocaties en draait je vakantie om het duiken op Jamaica. De meeste van deze reizen zijn all-inclusive: je duikmateriaal, verblijf en eventuele lessen zijn inbegrepen. Een duikvakantie is de ideale reismanier voor duikliefhebbers die dagelijks willen genieten van de kleurrijke onderwaterwereld.

Duiken op Jamaica?

Bekijk vakanties

Duiklocaties

Overal langs de kust van Jamaica zijn prachtige duiklocaties te vinden. Het water is glashelder en vaak turquoise van kleur. Het zicht is altijd goed, behalve als het regent dan kan dit iets minder zijn. De meeste mensen duiken overdag, maar ’s nachts duiken op Jamaica is ook mogelijk! Je komt dan in een heel andere onderwaterwereld terecht, een prachtige ervaring!

Er zijn een aantal duiklocaties die opvallen door hun bijzondere eigenschappen zoals wrakken of grotten. Hier staan de mooiste plekken om te duiken op Jamaica voor je op een rijtje:

  • Ocho Rios. Waar je ook het water ingaat bij Ocho Rios, je komt altijd op een prachtige duiklocatie terecht. Naast indrukwekkende koraalriffen en nieuwsgierige vissen, kom je hier ook wrakken tegen. Een van de bekendste is het scheepswrak van de Kathyn. Duiken in Ocho Rios is werkelijk prachtig!
  • Negril. één van de mooiste locaties om te duiken op Jamaica is Negril. Bij Negril maak je een duik naar The Throne Room of bekend als Troon kamer. In The Throne Room ontdek je prachtige koraalriffen. Je hebt zelfs kans dat je verpleegster haaien ziet of zelfs dolfijnen. Kortom, de populaire badplaats heeft niet alleen prachtige uitgestrekte stranden, Negril is een onvergetelijke duiklocatie
  • Montego Bay. Ook bij deze plaats wordt iedere duik een bijzondere ervaring. In het Montego Bay Marine Park, een beschermd natuurgebied, kun je mooie duik maken. Hier kom je naast mangrove en koraalriffen een mysterieuze grot tegen: Widowmaker’s Cave.
  • Kingston. In de hoofdstad Kingston kun je terecht voor spannende duikavonturen. Hier ligt namelijk de verzonken piratenstad Port Royal! Bij het eiland Palisadoes, dat voor de kust van Kingston ligt, maak je een avontuurlijke duik naar het verleden. Tussen de ruïnes wordt vaak gezocht naar een piratenschat, dus houd je ogen goed open tijdens de duik.
  • Runaway Bay. Voor de kust van Runaway Bay ligt een schitterend koraalrif, waar ontelbaar veel vissen, schildpadden, dolfijnen en andere waterdieren een thuis hebben gevonden. Ook liggen er scheeps- en autowrakken voor de kust, onderwater is hier dus veel te ontdekken.
  • Discovery Bay. De prachtig gelegen baai van Discovery Bay leent zich uitstekend voor een spectaculaire duik. De baai is erg rustig, doordat het deels beschut wordt door uitlopers van het land. Het heerlijke zandstrand loopt geleidelijk over in het kraakheldere water, waardoor het duiken hier ook voor beginners mogelijk is.

Duiken met haaien

Duiken met haaien is een fantastische ervaring. Deze enorme waterdieren komen ook rond Jamaica voor, een unieke kans voor liefhebbers van avontuur. Tijdens een gewone duik bestaat ook de kans dat je haaien tegenkomt, deze zijn in principe ongevaarlijk. Er zijn excursies die de grote haaien opzoeken, een aanrader voor de echte waaghalzen. Tijdens deze excursies neemt een gids je mee naar plekken waar veel haaien voorkomen, hier is de kans op duiken met haaien het grootst. Met name rond Ocho Rios zijn veel haaien te vinden, al komen de meesten niet dicht bij de kust.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties