Skip navigation MENU

Zonvakantie Jamaica

Het exotische, kleurrijke Jamaica is de ideale bestemming voor een ontspannen zonvakantie. De zon schijnt hier elke dag uitbundig en zorgt voor zo’n 7 zonuren per dag. De gouden zandstranden en het helderblauwe water van de Caraïbische Zee zorgen voor een prachtig totaalplaatje tijdens je zonvakantie. Lees hier meer over een zonvakantie op het eiland van rum en reggae!

Genieten van de zon in Jamaica

Geniet van een heerlijke vakantie op Jamaica met TUI!  TUI heeft een ruim aanbod aan vakanties en rondreizen. Bekijk het aanbod aan rondreizen voor Jamaica.

Zonvakantie Jamaica

Het zonovergoten eiland Jamaica heeft alles in huis voor een onbezorgde zonvakantie. De groene jungle, spectaculaire watervallen, witte stranden en hoge bergen omgeven je tijdens je vakantie. Terwijl je aan een kleurtje werkt op het strand hoor je de ruisende palmbomen en kun je genieten van een verkoelende cocktail. De relaxte sfeer van Jamaica merk je overal terug. De vriendelijke bewoners en vrolijke reggaemuziek, die je tegemoet komt vanaf pleintjes en strandtenten, zorgen voor de ultieme vakantiesfeer.

Locatie zonvakantie

Wie wil genieten van een zonvakantie op Jamaica kan overal op het eiland terecht. In alle windrichtingen vind je talloze bezienswaardigheden, mooie stranden en heerlijk weer. De beste locatie kies je dus voornamelijk op basis van wat je wilt zien en welke stad je aanspreekt. Liefhebbers van een verkoelend windje kunnen beter in het noorden vakantie vieren, hier is het vaak wat koeler door de winden dan in het zuiden. De watertemperatuur van de Caraïbische Zee is overal rond het eiland gelijk: maar liefst 25 tot 30 graden.

Beste reistijd

Voor een zonvakantie op Jamaica zijn de maanden december tot en met april het meest geschikt. In deze periode valt de minste neerslag en kun je genieten van temperaturen tussen de 26 en 29 graden. Ook schijnt de zon in deze periode hier wel 7 tot 8 uur per dag!

De rest van het jaar kun je ook vakantie vieren op Jamaica, al heb je dan meer kans op neerslag. Door de warme zon droogt alles snel weer op, zodat je na de bui weer lekker van de zon kunt genieten. Het orkaanseizoen op Jamaica loopt van juni tot en met november, mede hierom worden de maanden december tot en met april als de beste reistijd gezien. Lees meer over de beste reistijd.

Mooiste stranden

Een onmisbaar onderdeel van een geslaagde zonvakantie op Jamaica is een uitgestrekt, wit zandstrand waar je zorgeloos kunt genieten van het warme weer. Een mooie omgeving en goede faciliteiten zorgen voor een heerlijk dagje strand. De mooiste stranden van Jamaica zijn veelal voorzien van toiletten, sfeervolle strandtentjes, gezellige restaurantjes en comfortabele ligbedden. Een aantal van de mooiste en best verzorgde stranden van Jamaica zijn:

Ontdek meer mooie stranden op Jamaica!

Zonnige activiteiten

Wie een dagje zonnen op het strand wil afwisselen met een sportieve activiteit, kan kiezen uit talloze watersporten. Genieten van de zon, een kleurtje krijgen en afkoelen in het water komen hier samen. Naast activiteiten zoals zwemmen, duiken en snorkelen heeft een zonvakantie op Jamaica nog meer te bieden. Het water is geschikt voor activiteiten als surfen, zeilen, kiten, kajakken, jetpacken en (zee)vissen. Voor ieder dus wat wils! Doordat het water hier geleidelijk afloopt, is een zonvakantie op Jamaica ook geschikt voor kinderen. Ze kunnen hier in het ondiepe water spelen, terwijl er vanaf de ligbedden een oogje in het zeil wordt gehouden. Een zonvakantie op Jamaica is een ontspannende ervaring voor jong en oud!