Skip navigation MENU

Runaway Bay

De zonovergoten badplaats Runaway Bay ligt in het noorden van Jamaica, vlakbij Ocho Rios. Door het azuurblauwe water van de Caraïbische Zee en de sprookjesachtige bountystranden is Runaway Bay een geliefde vakantiebestemming op Jamaica. Naast het natuurschoon heeft de stad op het reggae-eiland nog meer te bieden. De veelbewogen geschiedenis, indrukwekkende bezienswaardigheden en gezellige sfeer in de stad maken een vakantie in Runaway Bay de moeite waard!

Naar Runaway Bay met TUI

TUI Nederland is marktleider in de Nederlandse reisbranche. Ze hebben een ruim aanbod aan vakanties en verre reizen. Ook voor Jamaica! Bekijk het aanbod.

Vakantie in Runaway Bay

Een vakantie in Runaway Bay staat gelijk aan totale ontspanning, prachtige ervaringen en een overdaad aan natuurschoon. De schitterende stranden, de vriendelijke locals en de vele hotels en resorts maken dat het je tijdens een vakantie aan niets ontbreekt. De rust van de groene omgeving en de levendige, kleurrijke stad maken het karakter van Runaway Bay uniek! Volgens de vele verhalen over de geschiedenis van de stad, heeft Runaway Bay haar naam te danken aan de strijd tussen de Engelsen en Spanjaarden. Commandant Ysasi zou hier met het laatste restje van het Spaanse leger tot het einde toe hebben gevochten. Toen ze waren verslagen, vluchtte Ysasi met zijn soldaten hier naar de Caraïbische Zee. Andere verhalen vertellen hoe slaven vanaf deze baai vluchtten naar Cuba. Door de veelbewogen geschiedenis zijn de invloeden van Spanjaarden, Engelsen, slaven en piraten zijn hier nog altijd merkbaar.

Bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie in Runaway Bay raak je nooit uitgekeken. Het prachtige centrum, de sfeervolle pleinen en de glinsterende baai zijn populaire bezienswaardigheden in de stad. Meer bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie in Runaway Bay zijn:

  • Caves. Ten westen van de stad liggen een aantal eeuwenoude grotten uit de prehistorie. De caves in Runaway Bay zijn de grootste van Jamaica en zijn zeer indrukwekkend. Enorme stalactieten, stalagmieten en ondergrondse meren zijn hier te vinden. Twee grotten zijn toegankelijk voor het publiek: de Runaway Caves en de Green Grotto Caves. De grotten werden vroeger gebruikt als schuilplaats, onder andere door weggelopen slaven.
  • Stranden. Een must-visit tijdens je vakantie in Runaway Bay zijn natuurlijk de witte zandstranden. Ze behoren bij de top op Jamaica en worden omgeven door de glasheldere zee, frisgroene palmbomen en een strakblauwe lucht. De ideale plek om even bij te komen van alle indrukken en om optimaal te genieten van de warme zon!
  • Koraalrif en wrakken. Liefhebbers van duiken en snorkelen kunnen in dit gedeelte van Jamaica hun hart ophalen. Voor de kust van Runaway Bay ligt een schitterend koraalrif, waar ontelbaar veel vissen, schildpadden, dolfijnen en andere waterdieren een thuis hebben gevonden. De kleurrijke onderwaterwereld is hier heel toegankelijk en zorgt voor adembenemende momenten. Ook liggen er een aantal scheeps- en autowrakken voor de kust, onder water is hier dus veel te ontdekken.
  • Restaurants. Tijdens je vakantie in Runaway Bay mag een bezoekje aan een van de lokale restaurants niet ontbreken! De vers gevangen vis ligt hier ’s avonds op je bord met allerlei lokale specialiteiten. Aanbevolen restaurants zijn Sharkie’s, Cardiff Hall Restaurant en Tek It Easy.

Activiteiten

Tijdens een vakantie in Runaway Bay is niet alleen veel te zien, er is ook veel te doen! De warme, prachtige Caraïbische Oceaan leent zich voor allerlei activiteiten. Duiken, snorkelen, surfen, zeilen, kajakken: het kan er allemaal. Een bijzondere activiteit in Runaway Bay is het sportvissen. Deze regio wordt gezien als een van de gunstigste in Jamaica als het gaat om sportvissen. Vanaf het land of vanaf een vissersboot gooi je je hengel uit en kan het genieten beginnen!

In de omgeving van Runaway Bay is ook veel te doen tijdens een vakantie. Zo is er een prachtig aangelegde golfbaan en zijn er in de omgeving veel leuke stadjes. In het nabijgelegen Salem is een prachtige haven te bewonderen, onder het genot van een verkoelend drankje op een van de terrasjes. Wie wat langer wil rijden voor de mooiste activiteiten en bezienswaardigheid, kan terecht in de steden Montego Bay, Falmouth, Ocho Rios en Rio Bueno.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: JoeRoss, ChrisParker