Skip navigation MENU

Snorkelen op Jamaica

Het kraakheldere water van de Caraïbische Zee heeft ervoor gezorgd dat activiteiten zoals duiken en snorkelen erg populair zijn op Jamaica. Het azuurblauwe water nodigt je uit voor een verkoelende duik en neemt je mee naar een kleurrijke onderwaterwereld. De vele vissen en bijzondere waterdieren zorgen ervoor dat je onderwater nooit uitgekeken raakt. Lees hier over de mooiste plekken om te snorkelen op Jamaica!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

Snorkelen op Jamaica

De onderwaterwereld van Jamaica is werkelijk prachtig. Snorkelen op Jamaica is een activiteit die je zeker moet proberen tijdens je vakantie. Met de warme zon op je rug en een watertemperatuur van 26 tot 30 graden is het puur genieten. De steeds veranderende onderwaterwereld met vissen, schildpadden, koralen en rotsen zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt. Het water is kraakhelder, daardoor heb je vrijwel altijd goed zicht tijdens het snorkelen op Jamaica.

Snorkelen voor iedereen

Snorkelen is heel laagdrempelig. Je kan de onderwaterwereld bekijken met een echte snorkelset, maar vind je dat niet prettig dan biedt een gewone zwembril ook uitkomst. De laatste jaren is het snorkelmaster enorm in opkomst, hierdoor kan je eenvoudig ademhalen. Een voordeel van snorkelen op Jamaica is dat je er geen brevet voor nodig hebt, zoals bij duiken. Iedereen die kan zwemmen, kan op ontdekkingstocht gaan in de onderwaterwereld. Wel is het veiliger om met twee of meer personen te gaan snorkelen, je kan bijvoorbeeld last krijgen van kramp door het zwemmen. Gelukkig hoef je voor mooie snorkellocaties niet ver de zee in. Zet je snorkelset op vlak en laat je verrassen door de prachtige onderwaterwereld van Jamaica!

Mooiste plekken om te snorkelen

Ga je snorkelen op Jamaica? Dan wil je weten wat de mooiste plekken zijn om de onderwaterwereld te verkennen. Het voordeel van snorkelen op Jamaica is dat het overal prachtig is. Maar met name in baaien en langs rustige stranden kom je in een betoverende onderwaterwereld terecht. Op meerdere plekken voor de kust liggen prachtige koraalriffen, waar zich een grote verscheidenheid aan onderwaterleven heeft verzameld. De mooiste plekken om te snorkelen zijn bij koraalriffen, rotsen en de zijkanten van baaien. Deze plekken trekken veel waterdieren aan, omdat zij hier eten vinden. Als je gaat snorkelen zie je daarom al erg veel dichtbij de kust. De mooiste plekken op te snorkelen op Jamaica zijn:

  • Montego Bay. Hier ligt het Montego Bay Marine Park, een beschermd natuurgebied. Het onderwaterleven hier wordt voortdurend gecheckt en er mag dan ook niet gevist worden, zo blijft de onderwaterwereld beschermd. Door deze veilige omgeving komen hier veel waterdieren: een prachtige ervaring wat zeker één van de mooiste plekken is om te snorkelen op Jamaica!
  • Ocho Rios. Deze locatie is vooral bekend om te duiken door de spannende wrakken, maar ook dichterbij de kust is hier veel te zien. De mooie riffen en nieuwsgierige vissen maken snorkelen bij Ocho Rios een bijzondere belevenis.
  • Runaway Bay. Het ondiepe water van Runaway Bay is een prachtige plaats om te snorkelen op Jamaica. Hier is een schitterend koraalrif te ontdekken, waar veel vissen te zien zijn. Zelfs dolfijnen en zijn hier regelmatig te zien. Kortom, een van de mooiste plekken om te snorkelen.
  • Negril. Snorkelen bij Negril behoort ook zeker tot één van de mooiste plekken om te snorkelen op Jamaica. Negril is bekend van de 7 mijl lange bountystranden, maar heeft ook een adembenemende onderwaterwereld. Combineer een heerlijke stranddag met snorkelen op deze mooie plek. Rondom de kliffen en rotsen wordt je verrast door vele onderwaterdieren.

Materiaal huren

Wanneer je geen eigen snorkelmateriaal hebt meegenomen op vakantie, kan je terecht bij een van de vele duik- en snorkelcentra. Je vindt deze op de meeste stranden en bij populaire vakantiebestemmingen op het eiland. Vaak kun je hier materialen voor het snorkelen kopen en/of huren. In elk snorkelcentrum kun je terecht voor de standaarduitrusting: een masker met snorkel en flippers (vinnen). Sommige snorkelcentra verhuren ook snorkelvesten waarmee je makkelijk je drijfvermogen kan regelen.

Snorkeltour

Wie wil genieten van een onbezorgd dagje snorkelen op Jamaica, kan meegaan met een van de vele snorkeltours. Deze worden vaak bij de duik- en snorkelcentra aangeboden. Onder begeleiding van een gids ga je naar de mooiste snorkelplekken van Jamaica en ontdek je met een groep wat de onderwaterwereld te bieden heeft. In havens en wat grotere of populaire steden worden ook boottochten aangeboden die meestal op meerdere plekken stoppen. Zo kun je begeleid genieten van een verfrissende duik of spannende snorkeltocht!

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties