Skip navigation MENU

Backpacken op Jamaica

Ben je een groot fan van backpacken? Ga dan eens backpacken in Jamaica! Bij backpacken denk je vaak aan een rondreis door grotere gebieden zoals Australië of Azië, maar laat je verrassen door backpacken op Jamaica. Backpacken op Jamaica is een heerlijke combinatie van een indrukwekkende Flora en Fauna, prachtige bountystranden en ontdek de bezienswaardigheden van Jamaica en duik in de wereld van reggae. Op deze pagina vertellen we je alles over backpacken op Jamaica, geven we reistips en antwoord op de vraag ‘is Jamaica duur?’ Wat zijn de kosten voor levensonderhoud, zoals eten en drinken.

Backpacken Jamaica – Een topervaring!

Prachtige stranden, wuivende palmen en een geweldig uitgaansleven komen je tegemoet en er valt hier genoeg te zien en te beleven. Voor veel mensen is het dan ook een droom om een keer naar Jamaica te gaan. Is backpacken in Jamaica duur? Dat kan, maar dat hoeft niet. Op deze pagina lees je tips over hoe je met een beperkt budget toch geweldig kunt backpacken in Jamaica.

Kosten backpacken Jamaica

Een veelgestelde vraag luidt ‘is Jamaica duur?’ Laten we voorop stellen dat Jamaica over het algemeen een duurdere backpackbestemming is. Maar geen paniek, want een rondreis door Jamaica met een beperkt budget is nog steeds goed mogelijk. Hieronder volgt een overzicht met kosten voor levensonderhoud en reistips zodat je een idee krijgt waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat backpacken in Jamaica.

Accommodatie

De grootste kostenpost voor het levensonderhoud op Jamaica is de accommodatie. Op Jamaica heb je weinig slaapzalen en relatief weinig hostels, dus je bent al snel aangewezen op een hotel. Een eenvoudig hotel met een tweepersoonskamer, zonder ontbijt, kost gemiddeld zo’n 44 euro per nacht. In Montego Bay ben je zelfs nog wat duurder uit. Daar kost een kamer gemiddeld 53 euro per nacht.

Reistip: Wanneer je tijdens het backpacken in Jamaica ergens wilt overnachten, dan kun je beste op zoek gaan naar een hostel. Boek je hostel van tevoren online. Dan ben je vaak het voordeligst uit.

Backpacken in Jamaica? Goedkoop overnachten in een hostel

Trivago is ’s werelds grootste hotelzoekmachine. Boek hier gemakkelijk en tegen de laagste prijs een verblijf in één van de hostels in Jamaica. Bekijk het aanbod!

Openbaar vervoer

Je kunt je op Jamaica gemakkelijk verplaatsen. Zo kun je gebruik maken van het ‘gewone’ openbaar vervoer en van de luxe Knutsford bussen. Wil je zo goedkoop mogelijk backpacken dan ben je veel voordeliger uit met het openbaar vervoer (minibussen en routetaxi’s). Dat is drie keer zo goedkoop als de Knutsford bussen.

Voor een twee uur durende rit ben je echter maar een paar Amerikaanse dollar kwijt. Je levert dan wel een stuk comfort in. Houd er rekening mee dat wanneer je rugzak een extra stoel bezet, dat je dan voor één persoon extra betaalt. Daarbij vertrekken minibussen en routetaxi’s pas als ze vol zijn.

Reistip: Betaal op Jamaica met Amerikaanse dollars. Met de lokale valuta (Jamaicaanse Dollar) ben je vaak duurder uit. Je bespaart dan al snel 15%.

Eten op Jamaica

Wanneer je gaat backpacken in Jamaica, kun je gemakkelijk veel besparen op eten. En dat allemaal zonder in te leveren op smaak en kwaliteit. Je kunt je op Jamaica vol eten met fruit en de meest heerlijke gerechten kopen bij kleine straatstalletjes. Voor 1 of 2 Amerikaanse Dollar kun je al een heerlijk verzadigende maaltijd krijgen.

Reistip: Ga tijdens je rondreis eten bij eenvoudige en lokale restaurantjes. Daar kun je vaak heerlijk eten voor weinig geld!

Bij de grote restaurants, de plekken waar de rijke Jamaicanen of Amerikaanse toeristen eten, zijn vaak een stuk duurder. Ook bij mooie plekken en bezienswaardigheden moet je vaak veel meer betalen voor eten en drinken. Een kopje Blue Mountain Coffee kost al snel 4,34 Amerikaanse Dollar. Bier kost in de supermarkt en in de bar gemiddeld tussen de 1,14 en 2,17 Amerikaanse dollar. Water kan je gewoon uit de kraan drinken.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden op Jamaica zijn relatief duur. Zo kost een bezoek aan het attractiepark Mystic Mountain in Ocho Rios al snel 134 Amerikaanse Dollar per persoon en een bezoek aan het Bob Marley Museum in Kingston 17,50 dollar. Wanneer je gaat backpacken met een beperkt budget, denk dan van van te voren goed na welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken.

Kosten rondreis Jamaica

Naast de kosten voor je vliegticket moet je rekening houden met het feit dat je in totaal ongeveer 40 Amerikaanse Dollar per persoon per dag kwijt bent aan overnachten, eten, transport en andere versnaperingen. Eventuele kosten van bezienswaardigheden komen hier nog bovenop.

photo by: Kooikkari, SmartDestinations