Skip navigation MENU

Vliegen naar Jamaica

Een vakantie naar het sprookjesachtige eiland Jamaica begint met een vliegreis, waardoor je al heel wat van de wereld ziet. Vliegen naar Jamaica duurt ongeveer 10 uur en dit vergt enige voorbereiding.
Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het vliegen naar Jamaica, van reistijd tot praktische tips en vliegtickets.

Rechtstreekse vlucht Jamaica of tussenlanding?

Vliegen naar Jamaica kan helaas niet in een paar uurtjes. De afstand tussen Nederland en het eiland van rum en reggae is ongeveer 7900 kilometer. Een rechtstreekse vlucht duurt tussen de 10 en 11 uur, een boek of muziek in je tas is dus geen overbodige luxe. Er worden echter nauwelijks rechtstreekse vluchten aangeboden, dit komt doordat Jamaica niet aan het vasteland verbonden is. De enige aanbieders die rechtstreeks vliegen naar Jamaica zijn TUIfly en KLM. Vanuit Brussel vliegt vliegtuigmaatschappij Jetairfly rechtstreeks.

Wanneer je niet rechtstreeks vliegt, kan de reistijd oplopen van 15 tot 30 uur. Let hier dus goed op bij het boeken van een vliegticket naar Jamaica. Als je veel van de wereld wilt zien, kun je gebruikmaken van de lange tussenlanding door een stedentrip te maken in de stad waar je moet wachten.

Rondreis Jamaica met Sawadee

Sawadee biedt groepsreizen met individuele vrijheid aan. Samen met een ervaren reisbegeleider beleef je de hoogtepunten van Jamaica. Tussendoor heb je alle vrijheid om er zelf op uit te trekken. Bekijk het aanbod voor Jamaica.

Rondreizen bekijken

Vliegvelden

Wie vanuit Nederland naar Jamaica vliegt, landt op een van de twee grotere vliegvelden van het eiland. Dit zijn Sangster International Airport in Montego Bay en Norman Manley International Airport in Kingston. Sangster International Airport is het meest gebruikte vliegveld op Jamaica en heeft als afkorting MBJ. Vliegveld Norman Manley International Airport ligt voor de kust van Kingston op schiereiland Palisadoes, de afkorting van dit vliegveld is KIN. Een derde vliegveld is Ian Fleming International Airport bij Ocho Rios, deze is een stuk kleiner dan de andere twee.

Reisdocumenten

Voor een vakantie op Jamaica is een paspoort verplicht. Het paspoort moet na vertrek uit Jamaica nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig, bijschrijven in het paspoort van een ouder is niet toegestaan. Je hebt geen visum nodig voor een vakantie die korter dan 3 maanden duurt.

Binnenlandse vluchten

Wie tijdens een vakantie op Jamaica het hele eiland wil bewonderen, kan gebruik maken van binnenlandse vluchten. Op die manier ben je snel op je plaats van bestemming, terwijl je Jamaica vanuit de lucht kunt bewonderen. Tussen de vliegvelden bij de plaatsen Ocho Rios, Kingston, Montego Bay, Negril en Port Antonio worden binnenlandse vluchten georganiseerd. Bijna iedere dag gaan er binnenlandse vluchten, met name verzorgd door vliegmaatschappij Air Jamaica Express.

Hoe lang is het vliegen naar Jamaica?

Hoe lang het vliegen is naar Jamaica is afhankelijk van de reis die je boekt. heb je gekozen voor een rechtstreekse vlucht of maak je een tussenlanding? Wanneer je een rechtstreekse vlucht hebt vanaf Schiphol ben je ruim 10 uur onderweg. Onderstaand een overzicht van de (vermoedelijke) reistijden vanuit Amsterdam naar verschillende plaatsen op Jamaica:

  • Amsterdam (Schiphol) naar Kingston: 10 uur en 20 minuten
  • Amsterdam (Schiphol) naar Montego Bay: 10 uur en 37 minuten
  • Amsterdam (Schiphol) naar Negril: 10 uur en 24 minuten
  • Amsterdam (Schiphol) naar Ocho Rios: 10 uur en 19 minuten
  • Amsterdam (Schiphol) naar Port Antonio: 10 uur en 18 minuten

Tijdsverschil op Jamaica

Wanneer je op vakantie gaat naar Jamaica moet je rekening houden met een tijdsverschil. Het tijdsverschil op Jamaica is 6 of 7 uur, afhankelijk van de zomer,- of wintertijd in Nederland. Vliegtijden worden meestal gecommuniceerd in de lokale tijd. Wanneer je op je vliegticket kijkt, zal het je dus opvallen dat er tussen de vertrektijd en aankomsttijd geen 10 uur verschil zit, omdat de lokale tijd gecommuniceerd wordt.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties