Skip navigation MENU

Bezienswaardigheden Jamaica

Jamaica heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo kun je een aantal prachtige gebieden en dorpen bezoeken. Maar Jamaica kent nog veel meer prachtige bezienswaardigheden. Lees hier welke bezienswaardigheden je absoluut gezien moet hebben tijdens je vakantie naar Jamaica.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

Bezienswaardigheden Jamaica

 • Port Antonio

  Port Antonio is een klein havenstadje aan de noordkant van Jamaica. Wil je eens wat anders zien dan de toeristische trekpleisters, dan is het zeker de moeite waard om dit stadje eens te bezoeken. Port Antonio was vroeger een belangrijke stad, omdat vanaf hier de bananen naar de Verenigde Staten werden vervoerd. Sinds de Amerikanen Jamaica bestempeld hebben als vakantiebestemming, ligt de bananenhandel hier vrijwel stil. Het lijkt daarom net alsof de tijd hier heeft stil gestaan. Je kunt hier dan ook volop genieten van de rust.

 • Dunn’s River Falls in Ocho Ríos

  Deze prachtige waterval is een van de beroemdste watervallen van niet alleen Jamaica, maar ook een van de mooiste watervallen ter wereld. Wat de waterval zo bijzonder maakt, is het feit dat het water trapsgewijs naar beneden stroomt en daarna uitmondt in de zee. Deze waterval is adembenemend mooi om te zien en met recht een van de mooiste bezienswaardigheden van Jamaica. Ocho Ríos heeft daarnaast nog meer prachtige bezienswaardigheden. Lees meer over Ocho Ríos.

 • Seven Mile Beach

  Jamaica heeft een aantal prachtige stranden, maar Seven Mile Beach spant de kroon. Het azuurblauwe water, het witte zand en de warme zon zorgen voor een heerlijk verblijf op dit strand. Ook kun je hier prachtige strandwandelingen maken. Dit strand is al decennia lang populair onder toeristen uit de Verenigde Staten en Europa. Nog altijd wordt hier veel marihuana verkocht en het is er daarnaast toegestaan om topless, en soms zelfs volledig naakt, te zonnen. Al deze dingen stammen af van de hippietijd. Mensen kwamen toen naar dit strand om aan de drukte van de wereld te ontsnappen.

 • Black River Great Morass

  Black River Great Morass is een van de mooiste natuurgebieden van Jamaica. Onder begeleiding van een gids kun je dit moeras verkennen. In dit gebied kun je krokodillen, zeekoeien en alligators spotten. Vlakbij dit moeras vind je ook Bamboo Avenue. Dit is een gebied waar in de 17e eeuw grootgrondbezitters bamboestruiken hebben geplant om in koelte te kunnen reizen. In dit gebied kun je dan ook prachtige wandelingen maken. Om deze redenen behoort de Black River Great Morass absoluut tot een van de mooiste bezienswaardigheden van Jamaica.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

photo by: KittySchoen