Skip navigation MENU

Goedkope vakantie Jamaica

Het exotische eiland Jamaica is een droombestemming voor vele reizigers. Door de lange afstand vanaf Nederland en de afgelegen ligging van het eiland, is een vakantie naar Jamaica meestal erg duur. Gelukkig zijn er veel manieren om voor het boeken en tijdens je vakantie geld te besparen. Lees hier allerlei tips voor het boeken van een goedkope vakantie op Jamaica!

Goedkoop naar Jamaica

Op zoek naar de scherpste prijs voor een heerlijke vakantie naar Jamaica? Dan bij je bij de VakantieDiscounter aan het juiste adres. Deze reisorganisaties doet er alles aan om je de beste vakantie aan te bieden tegen de laagste prijs. Bekijk het aanbod voor Jamaica.

Reistijd

Wanneer je wilt besparen op je vakantie naar Jamaica, kan het helpen om naar de reistijd te kijken. Het hoogseizoen voor een vakantie loopt ongeveer van mei tot begin september, de prijzen schieten dan omhoog. Een vakantie buiten het hoogseizoen kan dus flink schelen in de prijs, al moet je wel rekening houden met het orkaanseizoen en eventuele regenval. Over het algemeen kan je echter het hele jaar door genieten van een vakantie op Jamaica. Lees hier meer over de beste reistijd.

Goedkope vliegtickets

Het boeken van een goedkope vakantie Jamaica begint bij het besparen op de vliegtickets. Buiten het hoogseizoen zijn deze vaak al een stuk goedkoper. Ook kan het schelen om niet te kiezen voor een rechtstreekse vlucht, maar een met (meerdere) tussenstops. Andere tips voor het vinden van goedkopere tickets zijn:

 • Stel een prijsalarm in, zo krijg je bericht bij de laagste prijzen.
 • Check of twee losse vluchten goedkoper zijn dan een retour, dit is vaak het geval.
 • Kijk naar alternatieve luchthavens, vliegen vanuit Duitsland of België kan goedkoper zijn.
 • Wis je cookies, dit voorkomt dat prijzen worden verhoogd wanneer je naar vliegtickets hebt gezocht.
 • Abonneer je op nieuwsbrieven van luchtvaartmaatschappijen, hier komen regelmatig hoge kortingen voorbij.

Lees hier meer over vliegen naar Jamaica.

Goedkope overnachtingen

Wanneer je wilt genieten van een goedkope vakantie Jamaica, is het van belang om goed te kijken naar welke accommodatie je boekt. Net als bij vliegtickets kun je ook bij het boeken van overnachtingen veel besparen. Tips voor het vinden van goedkope accomodaties zijn:

 • Overnachten bij iemand thuis, dit wordt geregeld via websites zoals couchsurfing, BeWelcome en WarmShowers. Deze optie is er een voor de echte avonturiers.
 • Huur een kamer in iemands appartement, dit kan via websites als Airbnb, Waytostay en Wimdu.
 • Ga niet meteen voor een hotel, maar kijk ook uit naar hostels, jeugdherbergen en campings.
 • Kijk of huizenruil mogelijk is.

Lees hier meer over het verblijf op Jamaica.

Goedkoop vervoer

Eenmaal aangekomen op Jamaica kun je ook letten op de kosten. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor de goedkoopste manieren van vervoer. Zo is de taxi vaak een stuk duurder dan het openbaar vervoer. Het huren van een eigen auto of fiets kan ook in de prijs schelen, zeker als je veel van het eiland wilt zien. Wanneer je bezienswaardigheden wilt bezoeken die ver uit elkaar liggen, kan het voorkomen dat je met allerlei vormen van openbaar vervoer de route aan elkaar moet knopen. Vaak is een eigen huurauto dan een stukje goedkoper. Lees hier meer over het huren van een auto op Jamaica.

Overige tips

Een goedkope vakantie Jamaica is dus op allerlei manieren te realiseren. De vliegtickets, overnachtingen en het vervoer zijn vaak een stuk goedkoper te boeken dan op het eerste gezicht lijkt. Meer tips voor een goedkope vakantie zijn:

 • Vergelijk of het boeken van een pakket goedkoper is dan losse reisonderdelen. Dit kan ook andersom het geval zijn.
 • Kijk of er last-minutes zijn (voor hotel of vlucht), dit kan veel geld schelen. Ga echter niet ut van een last-minute, omdat voor sommige bestemmingen de laatste plekken juist extra duur worden.
 • All-inclusive is vaak duur, maar wanneer je zeker weet dat je veel gaat eten en drinken kan het ook goedkoper zijn dan alleen logies.
 • Parkeren op vliegvelden is vaak erg duur, kijk of er mensen zijn die je willen brengen en halen. Dit scheelt erg in de parkeerkosten.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties