Skip navigation MENU

Excursies op Jamaica

Haal het meeste uit je vakantie en lees hier wat de mooiste excursies van Jamaica zijn. Jamaica heeft een aantal prachtige natuurgebieden en andere mooie bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken.

Er valt genoeg te zien, dus je zult moeten afwegen aan welke excursies je wel wilt deelnemen en welke niet. Veel mensen die een bezoek hebben gebracht aan Jamaica, komen dan ook terug om weer een andere gedeelte van het eiland te verkennen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste excursies van Jamaica.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties

De 5 mooiste excursies op Jamaica

  • Excursies naar het Bob Marley Mausoleum en museum. Denk je aan Jamaica, dan denk je aan Bob Marley. Een zeer bekende reggae-zanger die helaas op jonge leeftijd kwam te overlijden vanwege kanker. Mensen die graag meer willen weten over Bob Marley, moeten zeker eens een bezoekje brengen aan het Bob Marley Mausoleum en aan het Bob Marley museum. Het Bob Marley Mausoleum vind je in Nine Mile, de plek waar hij is geboren en gestorven. In Kingston kun je een bezoek brengen aan het museum. Veel bewoners zijn nog erg trots op Bob Marley. Zijn gezicht kom je dan ook nog in verschillende kunstvormen overal op het eiland tegen.
  • Excursies naar Dolphin Cove. Heb je altijd al willen zwemmen met dolfijnen? Op Jamaica kan het! In de plaats Ocho Rios vind je de Dolphin Cove. Dit is een park waar ze regelmatig spectaculaire dolfijnenshow organiseren. Hier is het zelf mogelijk om met dolfijnen te zwemmen! Een ervaring die je niet snel zult vergeten.
  • Excursies naar de Blue Mountains. Voor de natuurliefhebbers is het zeker een aanrader om tijdens je vakantie op Jamaica eens een bezoek te brengen aan de Blue Moutains. Dit is een prachtig berggebied. Je kunt het gebied verkennen met een huurauto, maar we raden het wel aan om gebruik te maken van een chauffeur. De chauffeurs kennen dit gebied op hun duimpje en kunnen je de mooiste plekken laten zien.
  • St-Elizabeth safari. Ben je een echte avonturier? Dan is de St-Elizabeth safari wat voor jou. Dit is een fantastische dagexcursie waarbij je de zuidkust van Jamaica gaat verkennen. Je komt verschillende suikerrietvelden en dorpjes tegen en tijdens je tocht naar het zuiden kun je genieten van prachtige uitzichten. Vervolgens ga je met een boot de Black River op om krokodillen verschillende vogels te spotten. Daarnaast wordt je voorzien van een heerlijke Jamaicaanse maaltijd en bezoek je ook de YS Falls en de rumstokerij.
  • Excursies met betrekking tot cultuur. Wil je meer weten over de mensen en de cultuur van Jamaica? Ook daar zijn excursies voor. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om scholen te bezoeken, verschillende gerechten op de markt te proeven, meer te weten te komen over de rastafari-ideologie en een wandeling te maken over de bedding van de Cabarita River. Tussendoor kun je vaak genieten van natuurlijke watervallen en bubbelbaden.

Op Jamaica is nog veel meer te doen dan wat hierboven beschreven wordt. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook raften en deelnemen aan bicycle tours. Daarnaast zijn er ook verschillende reisbureaus die excursies organiseren. Wil je weten welke excursies er op Jamaica zijn en/of wil je een excursies boeken? Vraag dan bij een reisbureau of bij je hotel om meer informatie.

Op vakantie naar Jamaica?

Bekijk reisorganisaties